Pohľady a chémia



  Čo možno neviete o pohľadoch na Vám sympatickú osobu




Keď poprvé uvidíme nejakého človeka, ľudské oko prenesie jeho obraz do mozgu, ktorý vyhodnotí, či sa tento človek hodí práve k nám. Niektorí psychológovia sa domnievajú, že nosíme vo svojom podvedomí  zapísané určité charakteristické rysy. Všetky tieto rysy dávame najavo rečou tela - tým ako sa pohybujeme, tvárime a správame.Keď sa na nás pozrie osoba opačného pohlavia, jej mozog behom sekundy vyhodnotí, či nesieme rovnaké znaky. Pokiaľ mozog vyhodnotí, že sme osobou vhodnou k zoznámeniu, spustia sa ďalšie reakcie v ľudskom tele.

Vzruchy prenesú do nadladviniek pokyn, aby začali produkovať hormón adrenalín. Ďalej sa uvoľnuje fenylethylamin. Fenylethilamin vyvoláva eufóriu podobne ako droga amfetamin. Ďalšími uvoľnovanými látkami sú dopamin, ktorý zlepšuje náladu a nonadrenalin, ktorý sa podiela na prenose vzruchov do mozgu. Na tvári zamilovaného človeka sa objavia malé červené fliačky, ktoré sú spôsobené prekrvením ciev.Zamilovaný človek začína byť na postupne na fenylethylaminu závislý. Pokiaľ nedostane svoju dávku, tak neje, nespí a nepracuje.Fenylethylamin sa vždy, ak sme v prítomnosti milovanej osoby. Vylučovanie fenylethilaminu sa neskôr znižuje a nahradzuje ho iný hormón - endorfín. Pokiaľ nieje človek pripravený na fakt, ze jeho láska pomaly vyprchá (zníži sa hladina fenylethilaminu), dochádza k rozchodu.Významným hormónom v procese lásky je oxytocin, ktorému sa tiež hovorí "hormón lásky". Významnú rolu hraje v materskej láske, erotickej láske a pravdepodobne aj v iných typoch lásky.
Chat | Zoznamka | Databáza hier | Kalendár

Copyright © 2022 Chat.wz.sk
Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Používaním / zobrazovaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním a uchovávaním cookies. viac informácií
captcha